Evaluare proprietati imobiliare rezidentiale

Informatii despre evaluarea locuintelor

 

In baza unui raport de evaluare a unei proprietati imobiliare (apartament, casa, vila etc.) se stabileste valoarea de piata, fara terenul aferent, intrucat vanzatorii nu iau in calcul valoarea acestuia, pe baza datelor din cerere si oferta. In conditiile actuale, valoarea de circulatie este fluctuanta in timp si trebuie reactualizata periodic, diferind de la  o localitate  la alta, iar in cadrul aceleasi localitati se diferentiaza in functie de amplasament, pozitie si de particularitatile fiecarui apartament evaluat (tip, nivel, orientare, finisaje).

Metoda utilizata pentru estimarea valorii de piata a unui apartament este in general metoda comparatiei directe.

Evaluarea apartamentelor se face pe localitati, pe zone, cartiere, pe numar de camere, nivel de blocuri si apartament.

Valorile sunt medii si informative, urmand a fi adaptate in cazurile concrete pentru care se solicita actul notarial, prin aplicarea reducerii sau majorarii in functie de caracteristicile individuale ale apartamentului (nivel parter sau ultimul etaj, confort sporit prin lucrari de imbunatatire etc.).

Acte necesare pentru evaluari proprietatilor imobiliare rezidentiale:

  • act de proprietate
  • documentaţie cadastrala
  • incheiere de intabulare
  • extras de carte funciara
  • memoriu tehnic
  • plan de amplasament si delimitare
  • fsa bunului imobil
  • releveu apartament
  • copie carte de identitate client / copie Certificat de inregistrare Fiscala (societaţi comerciale)

Evaluarea unui apartament depinde de calitatea locuibila pe care o ofera, datorata regimului termic, expunerii la lumina sau a accesului. Printre cele mai importante criterii care ar putea influenta valoarea unui apartament sunt amplasamentul, caile si mijloacele de legatura, poluarea, partitionarea interna a spatiului, regimul fonic sau instalatiile. Echipa noastra a evaluatapartamente cu o camera, doua, trei si patru camere, inclusiv garsoniere amplasate atat inblocuri vechi, cat si in blocuri nou contruite. De asemenea, au constituit obiecte ale evaluarilorrealizate in decursul anilor si apartamente tip penthouse, ce constituie o noutate pe piata imobiliara din Romania.

Despre

Constantin Dragos MIRICA
evaluator autorizat EBM, EPI si EI

Membru titular al ANEVAR din anul 2009, cu certificari reinnoite anual, Constantin Dragos Mirica este un expert evaluator cu o mare experienta , avand in portofoliu atat evaluari de proprietati rezidentiale (case, vile, apartamente, terenuri), cat si evaluari de active industriale, spatii comerciale sau spatii pentru prestari de servicii.

Citeste mai mult +

Contact

Adresa

Str. Bahluiului, nr.37, sector 1, Bucuresti

Telefon

0745.15.28.89

Email

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Web

www.evaluator-anevar.com.ro